Specifiek Stratenloop Waspik

Dit jaar wordt de 11de editie van de stratenloop, een unieke loop in Waspik. Bij deze loop doen er elk jaar toppers mee uit de regio. Daarnaast is het ook een loop die bedoeld is om de mensen uit Waspik een sportieve uitdaging te bieden om 2,5km 5km en 10km. Er wordt gelopen in rondes van 2,5 km.

Dit jaar zal er voor het eerst ook gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van Sport Specifiek, voor het omkleden en ophalen van de startnummers. Zowel voor de voor- en na-inschrijvers. Het omkleden kan in de ruimtes die ter beschikking zijn gesteld door Sport Specifiek, daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van de douches.

De start zal plaatsvinden bij buurthuis het Schooltje. In tegenstelling tot de voorgaande edities zal de looprichting van de ronde linksom zijn (in plaats van rechtsom). Dit heeft de twee volgende redenen: * de versmalling bij het natuurgebied de veste ligt zodoende later in de ronde waardoor de doorloop zal verbeteren omdat het lopersveld verder uit elkaar ligt op het moment van passeren van het punt * de finish gebeurt aan de rechterkant waardoor lopers niet hoeven over te steken naar de finish.